Kumlabilder

- fast sådant man sällan ser...

 

I denna bildserie har jag haft som mål att skapa stämmningsfulla collage av fotografier och teckningar gjorda av barn i olika åldrar. De är inte tänkta att direkt vara barnbilder utan min förhoppning är att de ska kunna tilltala människor i alla åldrar.

 

Idén fick jag för flera år sedan när mina barn gick på dagis och producerade stora mängder teckningar varje dag! Många var så fina med ett uttryck och direkthet som man som vuxen inte kan härma. Fast då kanske man inte precis uppskattade varenda bild, när de var så många... Även tanken att pojken och flickan i statyn "Hans och Greta" (av Arvid Källgren 1955) vid Kumlasjön ibland vaknar till liv kommer från när mina barn var mindre. Kanske händer det då och då, när förhållandena är de rätta, att Hans och Greta vandrar iväg, tar sig en båttur eller njuter av soluppgången på den lilla ön? 

För de fina barnteckningarna tackar jag: Signe Eriksson, Olle Eriksson, Wilhelm Sundberg, Rut Sundberg, Svante Bruno, Vera Bruno, Gunnar Hjort och Roland Hjort.

 

 

Yttermåttet är 70X50 cm, fotona har då en vit kant som inte syns här på hemsidan.

Jag framkallar högst 20 ex av varje bild.

Vid köp numreras och signeras fotot. Om bilden hämtas av köparen direkt från fotolabbet i Stockholm signerar jag med en wacompenna direkt i bildfilen.

Om jag ska skicka fotot tillkommer kostnad för frakt.
Pris: 600:- styck

Fotona finns även i ett annat format 30X40. (Passar till IKEA ramar med passepartout med måtten 50x40 cm) Dessa foton ser lite annorlunda ut då de har andra proportioner. Dessa kommer högst att framkallas i 30 ex av varje bild. 
Pris: 250:- styck

1. En lejonhona i sommarnatten
2. Dansande fjärilar
3. Vi kan se!
4. Fåglar från dinosauriernas tid
5. Anna i Brandstationsparken
6. Gråtande djur
7. Tre prinsessor och ett lejon
8. Vi är söta
9. Båtfärd
10. Soluppgång på den lilla ön
11. Björn utanför Hällabrottet
12. Lejon bland sommarblommorna
13. Litet djur
14. Flicka i röda kläder
15. Elefantpromenad