Är sjuk och fördriver tiden med tysk expressionism...

Som jag skrivit tidigare går jag en distansutbildning på en folkhögskola i Stockholm. Det är så roligt att bli instyrd på sådant man aldrig skulle komma på själv. Just nu är jag sjuk så jag äter halstabletter, dricker te och läser om olika konstnärer som verkade i Tyskland vid tiden kring världskrigen. Det är ju ingen tid man förknippar med färg och blomstande kultur. Men det fanns massor av nyskapande konst. Konstnärer som hade utbyte mellan olika länder; Frankrike, Holland, Ryssland etc. Man umgicks och delade med sig av nya idéer och tekniker. Här bredvid är en målning gjord av Gabriele Münter, en av dessa konstnärer.

 

Tänk om inte krigen inträffat. Jag undrar vad som skulle ha hänt i stället och hur det skulle vara nu i så fall. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln